Szent Hubertus Parkerdő

A KEFAG Zrt. fenntartásában lévő 1200 hektáros Nyíri Vadaskertből lekerített 26 hektár, a Szent Hubertus Parkerdő évtizedek óta nyitva áll a pihenni, kikapcsolódni vágyók számára.
2003-ban itt nyitotta meg kapuit a Vackor Vár Erdei Iskola is, melynek egyik oktatási helyszíne a Nyíri-erdészházban berendezett „Szulyovszky-féle” gyűjtemény, ahol „élő történelem óra” keretében ismerkedhetnek a látogatók a történelem nagyjaival a Kossuth- és Petőfi ereklyékkel berendezett szobákban. Az 1848 méter hosszú tanösvényen tájékoztató táblák segítségével ismerhetik meg a kirándulók a Nyíri-erdő élővilágát, az aszfaltos kézilabda-pálya pedig remek lehetőséget kínál a labdajátékok kedvelőinek. A tanösvény egy távolabbi pontján magaslesről figyelhetik meg a vadon élő állatok (őz, dámvad, vaddisznó) viselkedését.

A gyűjtemény szomszédságában valódi kis ékszerdoboz az 1993-ban fából megépített – az Országos Vadásznap keretében felavatott - Szent Hubertus kápolna, amelyet szintén Szulyovszky László álmodott a Nyíri-erdei tisztásra.
1999. október 6-án a kiskunsági erdészek a kápolna mellett álló hatalmas tölgyfa árnyékában síremléket állítottak a kiváló erdésznek.

Képek
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner