Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft.

Elérhetőségek

A Viktória ház nem egy hölgyről és nem a győzelmet jelképező szóról kapta a nevét, hanem egy különleges növényről, a Victoria amazonica-ról, az amazonasi tündérrózsáról , melynek levelei a természetes élőhelyén, az Amazonas lassú folyású mellékfolyóin elérhetik akár a 2–3 méteres átmérőt.

A ház nem csak a trópusi állatok, de az égöv jellegzetes növényeinek gyűjteménye is, láthatunk csodálatos papagáj virágot és ritka pálmaféléket. Az épület egyik sarkában pedig kakaó- és kávé cserje, banán, narancs, citrom, vanília, ananász és cukornád ültetvény látható, így azokat a növényeket is megismerhetjük, aminek eddig csak a termését fogyasztottuk.

Magyarországon és a Közép-európai térségben is egyedülálló létesítmény a 4000 négyzetméteres 3 szintes Zöld Piramis esőerdőház és Ócenárium. 
A Zöld piramis egy különleges, interaktív őserdőt rejt magába; 3 szintjén , közel 4000 négyzetméteren mutatja be az Indonéz szigetvilág és óceán élővilágát.

ERDEI SÉTÁNY ÉS ÖKOLÓGIA SÉTAÚT KALAKÍTÁSA SÓSTÓFÜRDŐN

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata nettó 298,11 millió Ft, százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert az „Erdei sétány és ökológiai sétaút kialakítása Sóstófürdőn” című, TOP-6.1.4-16-NY1-2017-00004 azonosító számú pályázat megvalósítására.

2018. március közepén kezdődött el és 2018 őszén valósult meg a projekt, amely Nyíregyháza legszebb természeti értékén, a Sóstói-erdőn keresztül, a Nyíregyházi Állatparkig vezető sétaút kialakítására irányult.

Az Ózoon Hoteltől az erdei tornapályát érintve, a Nyíregyházi Állatparkig vezető 3 kilométeres szakaszon, tanösvényt hoztak létre amelyen a látogatók séta közben edukációs tartalmakkal is találkozhatnak. A tájékoztató és demonstrációs eszközök segítik a megismerkedést a Sóstói-erdő növény és állatvilágával. A Nyírséget, az erdőgazdálkodást és a Sóstói-erdőt, valamint annak környékét is bemutatják a kihelyezett tájékoztató és információs táblák. Az erdei sétány útvonalán elhelyezett padok, szalonnasütők, erdei asztalok és esőbeállók segítik a találkozást a természettel, és mentális felüdülést nyújtanak az erdőjáróknak. A projekt keretében a Korányi Frigyes úti vasúti átjárón áthaladva lehet eljutni a Blaha Lujza sétány gyalog és kerékpárútjához, amelyen megközelíthető a Nyíregyházi Állatpark hátsó bejárata és második pénztára.

Ezért tájékoztatjuk Önöket, hogy a 194/2021 (IV.26.) Korm. rendelet alapján egyelőre a Nyíregyházi Állatpark és a Nyíregyházi Állatpark által üzemeltetett szállodák ( Hotel Dzsungel, Ózoon Hotel Pangea Hotel) csak úgynevezett védettségi igazolvánnyal látogathatóak a 18 év feletti korosztálynak.18 év alatt az igazolvány nem kötelező. A rendelet szerint belépéskor a szolgáltatónak kell ellenőrizni az igazolvány meglétét.

 

Képek
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner