Kadarkúti magánarborétum

Elérhetőségek
Kadarkúti magánarborétum
7530 Kadarkút, Körmendi u. 51.

Szabadkai Tibor magánarborétuma
Somogy megye legfiatalabb városában, Kadarkúton található az az 1700 négyszögölnyi terület, ahol több mint 320 fajta örökzöld, 360 fajta évelő növényt, 220 fajta cserjét, 77 - féle sziklakerti hagymás növényt, 22 – féle télálló kaktuszt, 15 fajta díszfát és több mint 15 fajta mediterrán növényt tart számon Szabadkai Tibor gyűjtő. A ritkaságokra vágyó természetbarát itt láthatja az ország hat darab mamutfenyője közül az egyiket, de lehet itt óriástobozú fenyőt, szecsuáni mamutfenyőt látni.
A kis kertnek minden egyes zugában érdekes növénnyel ismerkedhet meg a látogató. Bármely évszakban érkezünk szinte mindig akad éppen virágzó növény kezdve a több, mint 20 – féle hóvirágtól, ibolyákon keresztül, az Azáleák pompájától az őszi krókuszokig és még sorolhatnánk…
A japán ciprusok, és az óriásra nőtt télálló kaktuszok csodálatos virágfelhői mosolyra fakasztanak minden kedves érdeklődőt.
Az arborétum tulajdonosa tagja a Magyar Arborétumok Botanikus kertek Szövetségének.
Ha felkeltettük érdeklődését látogasson el hozzánk, Kadarkútra és ismerkedjen meg a természet csodáival ! Előzetes bejelentkezés alapján csoportok fogadását is vállaljuk!

Képek
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner