Füzérradványi Károlyi-kastély Park

A kastélyt övező különleges klímájú és hangulatú, megújult történeti kert sétányaival, a patakokon átívelő hidakkal, halastóval, platánjaival, terebélyes hársfáival, több törzsű tulipánfájával, piramistölgyeivel ejti ámulatba a sétálókat. A parkban akár többórás sétára is indulhatunk anélkül, hogy egy útszakaszt kétszer is érintenénk.

A park kialakítása a 19. század közepén kezdődött el. Ebből az időből való a patak partján álló két óriási platánfa is, amelyek az ország legnagyobb példányai közé tartoznak. A déli homlokzat előtt készült a teraszos franciakert, ahonnan csodálatos panoráma tárul a látogatók elé. A faóriásokban gazdag és nagyvonalúan elrendezett park páratlan élményt nyújt.
A park nagy volumenű térszerkezetének és vízrendszerének rekonstrukciója 2014 – 2015-ben zajlott a „gyűjteményes és történeti kertek helyreállítása” témájú (KEOP 3.1.3) pályázat alapján, mely az ÉSZAKERDŐ Zrt. projektjeként valósult meg. A kivitelező a Pilisi Parkerdő Zrt. volt, a szakmai hátteret és a konzultációt a FORSTER Központ biztosította. A felújított kastélypark jelenleg a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. fenntartása alatt áll.

A kastélyparkban az önàlló séta mellett, lehetőség nyílik vezetett parktúrákon való részvételre, melyre szeretettel várjuk kedves látogatóinkat!

Nyitvaratási idő: 7:00 és 20:00 óra között.
Vezetett parktúrák időponjai:
Keddtől- vasárnapig 10.00, 12.00, 14.00,16.00 órai indulással
A fentiektől eltérő időpontban is lesz lehetőség parktúrára, előzetes egyeztetés után.

Képek
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner