Bábolnai Arborétum és Állatpark

Elérhetőségek
Bábolnai Arborétum és Állatpark
2943 Bábolna, Csikótelepi út 1.

Bábolnai Arborétum és Állatpark

A Csikótelep mellett 20 hektáron elterülő arborétumot 1965-ben létesítették. A helyi jelentőségű természetvédelmi terület csenddel, nyugalommal és jó levegővel járul hozzá az idelátogatók kellemes kikapcsolódásához.

Sétánk közben vagy a fedett pihenők árnyékából 335 lombos és 156 örökzöld fa- és cserjefajban gyönyörködhetünk. Különösen hangulatos az egyik tavacska szigetén kialakított pihenő, ami egy fahídon keresztül közelíthető meg. De nem csak a növényekkel ismerkedhetnek meg a látogatóink, hanem őshonos házi- és vadállatokkal is. Az arborétum területén, külön kifutókban magyar parlagi baromfifajták, kopasznyakú és kendermagos tyúkok, gyöngytyúkok, fodros tollú ludak, magyar félvad kacsafajták, fácánok és galambok élnek, de láthatunk itt vaddisznót, dámszarvast, őzet, alpakát, mangalica sertést, valamint racka, cikta és cigája juhokat és szamarat is.

Szintén itt található az Európában egyedülálló Híres Lovak Emlékparkja, ahol lovainknak állítunk emléket. 18 emlékdombon 54 erdélyi motívumokkal díszített egyedi kopjafa és márványtábla, valamint egy emlékmű emlékeztet kiváló lovainkra.

Az Arborétum mind a négy évszakban más arcát mutatja vendégeinknek. Tavasszal a hosszú tél után ébredező növény- és állatvilág, a rügyektől roskadozó ágakon párjukat kereső madarak éneke, nyáron a haragoszöldbe borult vegetáció, a frissen kaszált fű illata, a legelő nyáj látványa, ősszel a természet színeinek sokasága és az elmúlás hangulata, télen pedig a zúzmara köntösbe öltözött növények és a hóborította terület nyújt lenyűgöző látványt.

Képek
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner